marți, 31 mai 2011

Despre unghiile cu gel...

Mâinile îngrijite sunt o adevărată carte de vizită pentru orice femeie care se respectă. Ce poate fi mai frumos decât o manichiura perfectă tot timpul? 
Cele mai moderne metode sunt aplicarea de gel sau acril pe unghii, fie sub formă de strat protector, fie sub forma unghiilor false construite din aceste materiale. Având în vedere toate miturile care circulă pe seama unghiilor false, să vedem care sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de manichiura.

Avantaje:

1. Sunt mult mai rezistente decât unghiile naturale

Unghiile false sunt o alternativă în cazul în care cele naturale nu cresc suficient, se exfoliază, se rup, ai obiceiul să le rozi sau pur şi simplu vrei o manichiura impecabilă pentru mai mult timp. 

2. French perfect permanent

Visul de a avea o manichiura french clasică, perfectă şi care nu se strică timp de câteva săptămâni este în sfârşit realitate! Asta nu înseamnă că tu trebuie să renunţi la activităţile cotidiene, înseamnă doar că unghiile tale vor face faţă cu bine tuturor încercărilor. Vei scăpa şi de micile imperfecţiuni, cum ar fi denivelări sau striuri pe suprafaţa unghiei.

3. Unghii lungi 

În cazul în care unghiile naturale nu îţi permit să le păstrezi lungi, protecţia cu gel te ajută să le menţii la lungimea pe care ţi-ai dorit-o întotdeauna. În plus, forma va fi mereu ideală, iar unghiile perfect simetrice.

4. Modele deosebite şi variate

Unghiile false îţi permit să dai frâu liber imaginaţiei în ceea ce priveşte decorarea lor: picturi pe unghie.


5. Refacerea unghiilor rupte

Ţi s-a rupt o unghie? Nu este nicio problemă, cu ajutorul acestor materiale, unghiuţa poate fi refăcută în aşa fel încât nu o vei putea deosebi de cele naturale.

Dezavantaje:

1. Unghia naturală trebuie pilită

Există mitul conform căruia acrilul sau gelul atacă unghia naturală şi o distrug. În realitate este adevărat că unghia naturală este uşor afectată, dar nu din cauza materialelor, ci a faptului că trebuie pilită lejer pentru ca gelul să aibă aderenţă. Procedeul însă nu este mai dăunător pentru unghii decât este vopseaua pentru păr.

2. Necesită întreţinere

Indiferent că îţi place sau nu, unghiile false/protejate cu gel trebuie întreţinute la cateva săptămâni. În caz contrar, aspectul va fi unul total inestetic, fiind vizibilă diferenţa între unghia nou crescută şi gel.

3. Dau dependenţa!

Poate cel mai mare dezavantaj este faptul că într-adevăr dau dependenţa! Sunt extrem de practice, unghiile arată permanent impecabile şi nu se mai rup. Nici preţul nu este prea mare, dacă facem socoteală cât ne costă o manichiura obişnuită, care însă va fi necesară săptămânal.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu